Seglarskolan

 

Seglarskolan 2016
Hej alla seglarskolebarn och föräldrar!

Sommarlovet är inte långt bort och naturligtvis en av årets höjdpunkter - Segelsällskapet Sjöhästens seglarskola. De senaste åren har intresset varit så stort att vi tyvärr inte kunde erbjuda plats till alla.
Vi rekommenderar föranmälning - i god tid!

Seglarskolan startar måndagen den 4 juli och avslutas lördagen den 9 juli med regatta, diplomutdelning och andra trevligheter.

Redan söndagen den 3 juli klockan 18:00 träffar vi er alla på hamnplanen i Arild för gruppindelning, introduktion av instruktörerna samt materialgenomgång. Här sker även kontant betalning om 1 600 kronor per barn. Alla deltagare får även en fin designad Sjöhästen t-shirt. Vänligen uppge storlek vid anmälan, tack.

Ni som ännu inte erlagt årets medlemsavgift till Sjöhästen, vilket är ett krav för medverkan i seglarskolan, vänligen gör detta snarast. För aktuella avgifter vänligen se: http://www.arild.se/pdf-dokument/Medlemsavgifter2010.pdf

Avgiften för seglarskolan är 1 600 kronor och man deltar då i antingen förmiddagsgrupp eller eftermiddagsgrupp. Avgiften är samma för alla deltagare och erläggs i kontanter i samband med kursstart.
OBS! insättning på Plusgiro går ej.

Tidpunkter och gruppindelningar kommer att meddelas den 3 juli klockan 18:00 enligt ovan. Vi försöker i möjligaste mån ta hänsyn till önskemål vid gruppindelning avseende andra aktiviteter och kamrater.

Styrelsen anlitar 3 instruktörer och 2 medhjälpare som kan köra följebåt och vara behjälpliga med att segla klubbens jollar.

Grundkrav för deltagande. Ålder: Lägst fyllda 8 år. Simkunnighet: 200 meter och erlagt medlemskap i Sjöhästen. Försäkring: Deltagare måste ha egen försäkring som är giltig i Sverige.

Tänk på att en avgörande faktor för att seglarveckan ska bli så givande som möjligt är att barnen själva valt att medverka.

Vi ser även dig som förälders engagemang i klubben. Tveka inte att höra av dig om intresse finns!

Seglingshälsningar
Styrelsen

____________________________

 

Seglarskola 2009: Foto Cecilia Sjödin

Kluck for Ever.

The Heros

En som varit med

The Gang

Paus

Segel

Rescue


K
apsejsning: Foto Lennart Nilsson

5-0-5 Plaine Morte: Jan Eriksson och Rolf Lundgren.

Lite för mycket centerbord medsjöss gör att hon skär. Det blir tvärstopp, gasten tappar balansen och kapsejsningen oundviklig.

Gasten ut på centerbordet.
Rorsman simmar runt och håller emot i lä.

Plaine Morte på väg upp.

Full fart framåt för att segla ut vattnet.

5-0-5 Plaine Morte: på halvvind i hygglig balans.