Nyheter från S.S. Sjöhästen

 

________________________________________________

Till alla Sjöhästens medlemmar och vänner!

Seglingssäsongen 2017 står för dörren och Segelsällskapet Sjöhästen planerar som bäst för sommarens aktiviteter. Det blir som vanligt seglarskola. I år går den av stapeln mellan den 29:e juni och den 4:e juli. Därutöver är planerna att anordna funktionärsledda seglingar en dag i veckan under juli månad, och en regatta öppen även för utsocknes.

Sjöhästen har nu under mer än ett halvt sekel verkat för att främja och utveckla seglingsintresset i Arild. Sällskapet har en liten flotta av segeljollar, numera upprustade, som står till medlemmarnas förfogande.  Läs gärna mer om Sjöhästens verksamhet förr och nu på Arilds hemsida, http://www.arildshamn.se/page%2051.html. Där hittar man även information om seglarskolan och en länk till Arildshopen som säljer tröjor mm med Sjöhästens emblem.

Verksamheten finansieras helt genom medlemsavgifter, samt avgifter som betalas av deltagare i seglarskolan och regattor.
En stor medlemsskara möjliggör fortsatt underhåll och förnyelse av Sjöhästens flotta.  

Årets medlemsavgifter inbetalas till plusgiro 40 10 22-9. Vänligen ange kontaktuppgifter inkl. med email-adress vid betalning.

Enskild medlem: 100 kr
Familj, representerad av medlem: 300 kr
Båtavgift och tillgång till Sjöhästens båtar: 250 kr/medlem och familj

Seglarskolan 2017

Hej alla seglarskolebarn och föräldrar!

Sommarlovet är inte långt bort och naturligtvis en av årets höjdpunkter - Segelsällskapet Sjöhästens seglarskola. De senaste åren har intresset varit så stort att vi tyvärr inte kunde erbjuda plats till alla.

Vi rekommenderar föranmälning - i god tid!

Seglarskolan startar måndagen den 3 juli och avslutas lördagen den 8 juli med regatta, diplomutdelning och andra trevligheter.

Redan söndagen den 2 juli klockan 18:00 träffar vi er alla på hamnplanen i Arild för gruppindelning, introduktion av instruktörerna samt materialgenomgång. Här sker även kontant betalning om 1 600 kronor per barn. Alla deltagare får även en fin designad Sjöhästen t-shirt. Vänligen uppge storlek vid anmälan, tack.

Ni som ännu inte erlagt årets medlemsavgift till Sjöhästen, vilket är ett krav för medverkan i seglarskolan, vänligen gör detta snarast. För aktuella avgifter vänligen se: http://www.arild.se/pdf-dokument/Medlemsavgifter2010.pdf

Avgiften för seglarskolan är 1 600 kronor och man deltar då i antingen förmiddagsgrupp eller eftermiddagsgrupp. Avgiften är samma för alla deltagare och erläggs i kontanter i samband med kursstart.

OBS! insättning på Plusgiro går ej.

Tidpunkter och gruppindelningar kommer att meddelas den 2 juli klockan 18:00 enligt ovan. Vi försöker i möjligaste mån ta hänsyn till önskemål vid gruppindelning avseende andra aktiviteter och kamrater.

Styrelsen anlitar 3 instruktörer och 2 medhjälpare som kan köra följebåt och vara behjälpliga med att segla klubbens jollar.

Grundkrav för deltagande. Ålder: Lägst fyllda 8 år. Simkunnighet: 200 meter och erlagt medlemskap i Sjöhästen. Försäkring: Deltagare måste ha egen försäkring som är giltig i Sverige.

Tänk på att en avgörande faktor för att seglarveckan ska bli så givande som möjligt är att barnen själva valt att medverka.

Vi ser även dig som förälders engagemang i klubben. Tveka inte att höra av dig om intresse finns!

Med vänliga seglarhälsningar,

Styrelsen i april 2017
Segelsällskapet Sjöhästen

 

 

________________________________________________

Kallelse till Årsmöte i Segelsällskapet Sjöhästen
Söndagen den 25 juni 2017 klockan 10.00 i ruffen på hamnplan i Arild.


Inbjudan

________________________________________________

___________________________________________

Hej,
Här kommer en påminnelse om kommande söndags Sjöhästen regatta. Anmälningslista sitter sedan ett par dagar på Ruffen i hamnen. Vi hoppas att vi får en god uppslutning.
Tisdagens kölbåtstävling vanns av Bolle och Rolf Lundgren, knappt men klart. Svag och växlande vind (”kryss på alla bogar”), men sol och trevlig stämning. Vi räknar med en lika fin dag på söndag.

Hälsningar,
SS Sjöhästen

___________________________________________

IN I VASSEN REGATTAN.

Kolla videon! Här

___________________________________________

Läs merl Här

________________________________________________

Startar med denna trevliga inbjudan. SS Delfinen i Vejbystrand bjuder in till:

"In i Vassen"

Läs merl Här

________________________________________________

Besök gärna Arildshop.


Här kan ni köpa snygga produkter med loggor eller motiv från Arild. Produkter med Byalagets logga säljs till förmån för Byalaget. Produkter med Sjöhästens logga säljs till förmån för Sjöhästen.

Gå direkt till Arildshop

________________________________________________

________________________________________________

Inbjudan

________________________________________________


Sjöhästen
har som vanligt många aktiviteter igång just nu inför säsongen. Vi hade ambitionen att komma igång med sjösättning av vår följebåt  och transport av en del utrustning nu i lördags den 15 e maj, men regn och oväder hindrade oss.

Hamnboden
Har vi börjat få ordning på, och den är nu inklädd. Det återstår mycket arbete med målning, uppsättning av konsoler mm för att den skall fungera som tänkt inför säsongen.
Detta är en förutsättning för att all utrustning skall kunna köras ner till hamnen från de olika förvaringsplatserna.

Båtar och Jollar
Vi har förvaring av båtar och jollar på olika ställen eftersom den ordinarie förvaring vi har haft under många år har ändats. All utrustning kommer att transporteras ner till hamnen succesivt from slutet av maj och vara på plats senast helgen efter midsommar. Utrustning och upprustning av båtar och jollar måste ordnas under helgen innan seglarskolan. Här kommer vi att behöva hjälp av föräldrar.
 
Följebåten Sjöhästen
Som nämnts ovan så kvarstår allt arbete med följebåten Sjöhästen.

Seglarskolan
Planläggningen inför säsongen är igång. Se under särskild sida.

50-årsjubileum

Planeras också i särskilt forum. Mer information om detta senare.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen________________________________________________

Nyhetsbrev

2010-04-22.

________________________________________________

Protokoll från Styrelse- och Årsmöten:

2012-04-07 Ekonomirapport
2012-04-07
2012-04-07 Årsmöte
2011-04-23s
2011-04-23 Årsmöte
2010-05-27
2010-04-22.
2010-04-03 Årsmöte

________________________________________________

 

 

Styrelsen
består av följande ledamöter:


Arnold Stifors
ordförande

Cecilia Sjödin
070-2469410
sekreterare

Lars Linder-Aronson
kassör

Håkan Lindfelt
ledam
öter

Hilda Stifors
Suppl
eant

Lars Ahlgren
revisor

Stefan Rafstedt och Gisela Tandberg
valberedning