Måndagsklubben

Idén att sätta igång en ny måndagsklubb kläcktes av ett ”lunchätargäng ” bestående av bl a Eva Schumacher, Bodil Westgren och Anna Belfrage. Första mötet hölls den 22 januari 2007, då nästan 30 damer samlades i puben på Strand. Familjen Palmgren var vänliga och upplät lokal till oss. Med på det mötet var en av de äldre damerna i byn, Ingalisa Eriksson, som varit ordförande i den ursprungliga Måndagsklubben de senaste 25 åren . Ingalisa överlämnade föreningens klubba och berättade lite ur klubbens långa historia, något som uppskattades av alla oss Arildsälskare.

Redan vid första mötet bestämde vi oss för att ha en ganska lös struktur på våra möten, inga måsten och ingen styrelse. Syftet är att vi under otvungna former ska komma samman varannan vecka under vinterhalvåret. De flesta har något för händerna, andra kommer tomhänta.

Vi har ca 15 möten per år med ett varierande antal deltagare, lägst 3 och högst 30. Vår möteslokal är numera Mor Cilla, där vi möts varannan måndag mellan kl 19 och 21.  En del har varit mycket flitiga med att sticka. Hösten 2008 skänkte vi drygt 50 barnvästar till Röda Korset och vid byns adventsvandring 2009 såldes egenhändigt stickade raggsockar på Mor Cilla. Pengarna från advent skänkte föreningen till Maria församling i Helsingborg som tack för att vi får vara i deras lokal utan någon kostnad.

Kärleken till Arild förenar oss och det blir en hel del prat om gamla och nya händelser i byn, minnen både från oss som varit sommarbor sedan barn och från de infödda. Bl a har Alice Sandberg läst lite ur sin systers bok om sin hemby, vi har sänt en skrivelse till kommunen om vikten av att ha en samlingslokal och HD har uppmärksammat oss med en artikel på lokalsidan. Det är inte alla gånger flitens lampa lyser hos oss, det händer att vi byter ut avig och rät mot ost och vin eller andra godsaker.

Vi har ingen styrelse - Vi har bara trevligt